Kako zarađivati u Anonutopiji?


Svaka se osoba može uključiti u sustav univerzalnog dohodka ako postane građanin Anonutopije. No postoje brojni drugi načini na koje se može zarađivati u Anonutopiji pružanjem različitih usluga. Za početak je moguće investirati i čuvati Anotu što samo po sebi donosi "holding" zaradu, moguće je dati nam u zakup Waves tokene kojima održavamo i osiguravamo Waves mrežu itd. Donosimo popis trenutno dostupnih načina na koje se može zarađivati, a koji će se kontinuirano povećavati.


Anote Holder

Kupnjom i čuvanjem ("holdanje") Anote vi stvarate novu vrijednost u našem sustavu, za što budete nagrađeni. Svaki put kada netko kupi nove Anota tokene, vi dobivate određen dio razmjerno količini Anota tokena koju čuvate. Ta se naknada isplaćuje u istoj kriptovaluti u kojoj se nova kupnja provela (Waves, Bitcoin, Ether ili jedan od kripto-fiata). Ovu zaradu možete povući u vaš novčanik ili kupiti nove Anote.


Anote Referral

Svaki put kada nekome preporučite neku od naših stranica ili novčanika koristeći vašu adresu novčanika (tako što na link dodate ?r=VašaAdresa) taj se podatak sačuva. U slučaju da osoba kojoj ste preporučili ikada kupi Anote, vi ćete dobiti referral proviziju od 20% u valuti u kojoj je kupnja provedena. Također možete povući zaradu u novčanik ili kupiti Anote za "holding" zaradu. No ne morate biti "holder" Anota da biste mogli raditi referral.


Anonutopia Bankster

Banksteri rade kao osobni bankari "bankarskog sustava" Anonutopije. Oni barataju gotovinom i/ili Internet bankarstvom u svrhu kupnje i prodaje kriptovaluta te zarađuju na provizijama. Banksteri su naši mikro-izlazi prema klasičnom bankarskom sustavu te most između običnih korisnika i naših naprednih tehnologija.


AnonOracle

AnonOracles su sami temelji našeg sustava, jer uz Waves i Ethereum platforme nose čitavu tehničku infrastrukturu Anonutopije. To su server daemoni koji moraju imati ulog od 1,000,000 Anota, a zarađuju jednostavno pružajući izvanjske podatke našem blockchainu. Cilj nam je u konačnici da AnonOracles čuvaju čitav naš fond u multi-signature novčanicima.


AnonGateway

Gatewayi su u osnovi veliki Banksteri koji pokreću AnonOracle node. Oni su glavni i veliki izlazi prema tradicionalnim bankarskim sustavima, i naše su glavne financijske institucije, a takvima bi trebale biti prepoznate i u pravnim sustavima pojedinih zemalja.


Waves Holder

Waves holderi nam pomažu osigurati Waves mrežu koja je naša osnovna infrastruktura za tokene. Oni daju u zakup svoje Waves tokene našim Waves nodeovima ("staking") i zauzvrat dobivaju nagrade i provizije razmjerno udjelu svog uloga. Možete se uključiti u staking slanjem na sljedeću adresu:

3PDb1ULFjazuzPeWkF2vqd1nomKh4ctq9y2