Što je Kriptokuna?


O Kriptokuni

Kriptokuna je stable coin (stabilna kriptovaluta) i standardizirani i transparentni Waves token koji u svakom trenutku ima vrijednost 1:1 sa kunom. Njena stabilna vrijednost osigurana je složenim algoritamskim mehanizmima uprogramiranim u Anotu.

Kriptokuna je upotrebni token koji služi za plaćanje proizvoda i usluga u svakodnevnom životu. Prvi proizvod koji će se moći plaćati Kriptokunom je AnonTaxi, naša jednostavna Open Source aplikacija za spajanje putnika i prijevoznika kojoj je cilj istisnuti Uber na hrvatskom tržištu (a kasnije i šire).

Uz AnonTaxi, Kriptokunu će vrlo brzo biti moguće unovčavati u "prave" kune upotrebom naše bankomatske mreže koju ćemo financirati crowdfundingom.

Daljnji planovi uključuju razvoj aplikacije za iznajmljivanje smještaja, razvoj Open Source bankomata (AnonATM), vlastog informativnog portala, vlastite komunikacijske i telekomunikacijske mreže, sve s ciljem stvaranja potražnje za Kriptokunom i posljedične demokratizacije i razvijanja transparentnosti u hrvatskom javno-političkom životu, ekonomiji, financijama, javnom sektoru i slično.