Kartice za Kriptokunu


Do sada smo od crypto kartica isprobali samo Wirex karticu, ali ćemo s vremenom isprobati sve dostupne kartice i recenzirati ih na ovoj stranici te napisati tutoriale za svaku zasebeno.

Za korištenje običnih bankovnih kartica potrebno je koristiti Bitcoin mjenjačnicu na način koji je opisan u našemu tutorialu za mjenjačnicu, a ovaj tutorial je namijenjen pojašnjavanju kako se crypto kartice mogu koristiti u kombinaciji s Kriptokunom.

Crypto kartice su kartice koje omogućuju prebacivanje kriptovaluta na njih te direktno korištenje na bankomatima i POS uređajima. Wirex kartica na žalost ne radi na svim POS uređajima i još uvijek istražujemo koji su kriteriji prema kojima na nekim od njih radi, a na nekim ne, ali isprobano radi na bankomatima svih većih banaka u Hrvatskoj.

Kako koristiti Wirex karticu?


Kako staviti kriptokune na Wirex karticu?

   Instalirajte Wirex aplikaciju na svoj mobilni uređaj, naručite karticu i aktivirajte ju u aplikaciji nakon što vam kartica stigne.
   U postavkama Wirex aplikacije odaberite stavku "Accounts" te dodajte Waves valutu iz "Digial" taba u svoje valute.
   Na naslovnoj strani svoje Wirex aplikacije sada ćete vidjeti Waves valutu.
   Slijedeći proces iz našeg mjenjačnica tutoriala pretvorite svoje kriptokune u Waves valutu.
   Ponovo otvorite Wirex aplikaciju te na Waves kartici kliknite na znak plus (+), zatim na "QR and Address" poveznicu, selektirajte dugim klikom vašu Waves adresu i kopirajte ju.
   Otvorite svoj Kriptokuna novčanik, kliknite na crveni gumb za slanje, odaberite Waves valutu, upišite iznos i adresu iz Wirex aplikacije i kliknite gumb "Pošalji".
   Pričekajte minutu do dvije i sredstva će sjesti na vašu Wirex karticu i prikazati se u Wirex aplikaciji. I to je to, sredstva su spremna za trošenje ili podizanje na bankomatu.

Kako prebaciti sredstva s Wirex kartice u kriptokune?

   Otvorite svoj Kriptokuna novčanik, kliknite na zeleni gumb za primanje, i kopirajte adresu (broj računa) svog Kriptokuna novčanika.
   Otvorite Wirex aplikaciju te na Waves kartici kliknite na strelicu za slanje (ikona u sredini kartice), unesite adresu Kriptokuna novčanika (ili skenirajte QR kod), kliknite na "Continue", unesite iznos koji želite poslati i kliknite na gumb "Pay".
   Pričekajte minutu ili dvije i sredstva ce sjesti na vas Kriptokuna račun.
   Slijedeći proces iz našeg mjenjačnica tutoriala pretvorite Waves valutu u kriptokune.
   I to je to, nastavite uživati u blagodatima kamate Kriptokune.