Najčešće postavljena pitanja

Kako Kriptokuna održava vrijednost stabilnom?

Svi Waves tokeni koji dođu na adresu Kriptokune automatski se pretvaraju u Neutrino stabilni protokol koji je "zakačen" na dolar. Budući da Neutrino donosi povrat na štednju (staking u Proof of Stake principu) od 10, 15 i više posto godišnje, to je više nego dovoljno da pokrije fluktuaciju razlike u vrijednosti kune i dolara. Zbog Neutrino protokola Kriptokuna svojim vlasnicima donosi veliku kamatu na štednju. Više o Neutrinu možete pročitati ovdje.

Koja je prednost Kriptokune nad Neutrinom?

Prednosti ima nekoliko. Neutrino ima vrijednost 1:1 s dolarom, a Kriptokuna s kunom pa je daleko prikladnija za upotrebu u Hrvatskoj. Osim toga, Kriptokuna transakcije mogu se plaćati kripokunama dok Neutrino za sad ne nudi tu opciju. Treća važna prednost je što Kriptokuna ima vlastite Waves nodeove na koje korisnici Kriptokune rade leasing pa već u startu ima veći godišnji prinos od matičnog Neutrina.

Kolika je cijena transakcije kriptokuna?

Cijena transakcije je 0.05 kn odnosno 5 lipa, neovisno o iznosu transakcije. transakcije se mogu platiti i drugim tokenima i valutama iz Waves sustava pa i samim Wavesom. U tom slučaju je cijena transakcije 0.001 Waves, što je trenutno jeftinija opcija.